Om oss

 

 

 

DENNA HEMSIDA ÄR UNDER AVVECKLING! 

Besök istället vår nya hemsida: www.omstallningkungalv.se

 

 

 

 

 

Omställning Kungälv är ett nätverk av människor som vill stärka Kungälvs förmåga att hantera förändringar genom att bygga ett starkare lokalsamhälle.

Vi är en ideell förening, religiöst och partipolitiskt obundet och fristående men med intressegemenskap med Omställning Sverige. Vår verksamhet gäller främst Kungälvs kommun men för flera aspekter av människors livsvillkor i kommunen är länken lokal-global, en avgörande/viktig faktor.

Varför omställning?

Samhällsutvecklingen i den rika delen av världen med en ständigt ökad förbrukning av resurser och fossildriven överkonsumtion har lett till stora miljöproblem som hotar planetens framtid. Den största utmaningen är de pågående klimatförändringarna. Vi kan förvänta oss upprepade kriser, ekologiska och sociala, t.ex. ökande klyftor och stora flyktingströmmar. För att klara dessa utmaningar behöver vi ställa om.

Förutsättningar att klara förändringar är större hos lokalsamhällen med inbyggd flexibilitet, med anpassning till lokala ekologiska förhållanden och med inbördes tillit och samarbete. Då kan viktiga funktioner bevaras vid förändringar i omvärlden. Sådana funktioner är t.ex tillgång till energi, mat, rent vatten, omvårdnad och kommunikation.

Det är upp till oss att tillsammans utforma hur omställningen skall ske.

Kontakta oss gärna!

Bild: Gunilla Almered

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *