Odla tillsammans

Tillsammansodling är odling med en social dimension. Man planerar, gräver, sår, rensar ogräs, osv, allt tillsammans. Man delar på såväl jobb som skörd. Alla bidrar utifrån sina förutsättningar, erfaren eller oerfaren, ung eller gammal. Tillsammansodling är givande och ett lärorikt sätt att umgås på. Vi har roligt tillsammans!

Tillsammansodlingen i Bollestad

Foto: Mats-Ola Persson

 

Tillsammansodlingen i Östra Tunge (Ytterby)

På en liten gräsplätt mitt i bostadsområdet har vi satt upp några pallkragar som vi kan odla i. Vi är en liten skara grannar som hoppas bli fler, så kontakta gärna Mikael Lunneblad 0707-497209 och kom och odla tillsammans med oss!

Foto: Mikael Lunneblad

 

Tillsammansodlingen i Tofta-Bremnäs

Vi startade i april 2020 på en bit åkermark som Kent Karlsson i Bremnäs välvilligt upplåtit till oss. Vi är ca 10 personer. Efter avsvålning, flera rundor med jordfräs och hacka och massor av hästgödsel och rensning av kvickrot… har vi nu planterat och sått ganska stor mångfald av grödor. Soldriven vattenpump till bevattning är på gång och nu hoppas vi på en gynnsam odling! Rapporter kommer om utveckling och resultat! Kontakt Annika Persson 0733 299 202, Gunilla Almered 0730 914 917

Foto: Inger Wessel

Ett svar på Odla tillsammans

  1. Pingback: Tillsammansodlingarna växer | Omställning Kungälv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *